top of page

 ABOUT

ARTIK 21

Tijdens een behandeling met de Arctik 21 gaan we je vetcellen bevriezen door een koude massage, ook wel cryolipolyse genoemd. We laten de temperatuur van de vetcellen dalen door het creëren van een thermische schok. Deze actie verwekt een geleidelijk en spontaan eliminatieproces, ook wel apoptose of geprogrammeerde celdood genoemd.

 

Arctik 21 combineert cryolipolyse met infrarood. Infraroodstraling verbetert de doorbloeding waardoor oude cellen sneller worden afgevoerd en nieuwe cellen worden opgebouwd. Dit heeft een positief effect op je huid en kan verschillende lichamelijke klachten verlichten.

Het is wetenschappelijk bewezen dat vetcellen van nature kwetsbaarder zijn voor de effecten van koude dan de omliggende weefsels, en dat vetcellen op een veilige manier kunnen geëlimineerd worden zonder schadelijke gevolgen voor de huid of het lichaam. Het selectieve effect treedt op omdat vetcellen waterhoudende cellen zijn die kristalliseren bij een temperatuur onder het vriespunt.

 

Voordat we een behandeling opstarten met de Arctik 21 polsen we eerst naar jouw wensen en verwachtingen tijdens een individueel gesprek. Op basis daarvan starten we een behandelplan op. Een behandelplan voor omtrek vermindering of een behandelplan om de huid te verstevigen of je cellulitis aan te pakken is namelijk anders. Staan er meerdere zones op jouw verlanglijstje dan moeten we in eerste instantie vaak een keuze maken.

bottom of page